Sayfalar

9 Eylül 2011 Cuma

Günnücek


Günnücek, Marmaris'e çok yakın eşsiz bir doğa harikasıdır. Merkeze uzaklığı sadece 2 kilometredir Günnücek ayrıca kendine has ormanları ile de meşhur bir bölgedir.
Günnücek de dünyada eşi çok az görülen  Liquidamber orientalis ormanı bulunmaktadır. Bu ağaçlardan elde edilen sığla yağı ilaç ve parfümeri sanayinde kullanılmaktadır.

Günnücek milli parkı 34 bin hektarlık alana yayılmış olağanüstü bir bölgedir.1996 tarihinde milli park olarak ilan edilmiş olup Dünya'da eşi ve benzeri yoktur. Bu milli park hem deniz hem orman alanına sahip olduğundan, korunması deniz ve karasal biyolojik çeşitlilik açısından büyük önem taşımaktadır. Günnücek milli parkında kızılçam, Akdeniz selvisi, kermes meşesi, karaçam, pırnal meşesi, ardıç, yabani zeytin, keçi boynuzu, mengiç, zakkum gibi bir çok ağaç türü bulunmaktadır.
514 bitki türünün yer aldığı Günnücek milli parkında bulunan Liquidambar orientalis (Anadolu Sığla Agacı) Günnücek ormanının en simgesel türüdür. Günnücek milli parkının içinde ayrıca bir deresinin olması parka ayrı bir güzelik katar. Bu doğa harikası parkı ziyaret etmeniz dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder