Sayfalar

7 Eylül 2011 Çarşamba

Mesudiye


Mesudiye turizm açısından Palamutbükü'nden sonra Datça'nın en önemli koylarındandır.Genellikle Datça turizminin gelişmesinde ve tercih edilmesinde Mesudiye önemli bir yer taşımaktadır. Mesudiye de tatile gelenlerin ilk farkedebilecekleri husus Mesudiye Köyü'ünde yaşayan ve çalışan insanların misafir perverliği dir. Mesudiye'de bulunan işletmelerin çoğu birer aile işletmesi dir ve siz değerli konuklarını en iyi şekilde ağırlamak, sizlere tatilin keyfini doyasıya yaşatmak için her türlü fedakarlıklar düşünülmüştür.

Şirin pansiyonlar, bungalowlar ve ahşap evler size otantik ve rahat bir konaklama imkanı sunmakla birlikte, Mesudiye'nin o huzur dolu atmosferi sizleri büyüleyecektir. Mesudiye Köyü Datça'nın en meşhur koylarından ikisine sahiptir, Hayıtbükü ve Ovabükü. Datça'ya yerleşmek için gelen Türk ve Yabancı vatandaşlar'da gittikçe Mesudiye Köyü'nü tercih etmektedir.

Mesudiye'ye kara'dan ulaşım için Datça'dan Knidos yoluna girdikten sonra Mesudiye tabelalarını takip etmeniz yeterli, yaklaşık 20 km sonra sola sapınca çamlar arasından ilerleyen 3 km'lik yol Mesudiye Köyü'ne oradan'da sahil yolu üzerinden Palamutbüküne çıkılıyor. Eğer Palamutbükü'ne gidecekseniz mutlaka Mesudiye üzerinden sahil yolunu kullanmanızı tavsiye ederiz, yol boyunca kolay kolay unutamayacağınız bir manzara eşlik ediyor size ve gözlerinize görsel bir şölen yaşatacak küçüç koylar geçenleri fotoraf çekmeden bırakmıyor. Yüzmek için'de ideal olan koylar sakin bir ortam isteyenler için ideal. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder